Waarom

Er zijn drie redenen voor de totstandkoming van FAST@HOME:

 1. Aanbod e-health: door het snel groeiende aanbod van e-health toepassingen is het maken van een onderbouwde en passende keuze door de professional nauwelijks mogelijk. In de revalidatie geven professionals aan dat zij behoefte hebben aan e-health toepassingen, die
  • aantrekkelijk en inspirerend zijn
  • efficiënt en effectief zijn
  • zelf oefenen bevorderen, ook thuis
  • het voor de behandelaar mogelijk maken om op afstand de resultaten te kunnen controleren.
   FAST@HOME is een geïntegreerd, gebruiksvriendelijk aanbod van producten, die aan deze eisen voldoen.
Schermafbeelding 2016-07-07 om 16.17.21

Medical Delta, fotograaf: Vincent Basler

 

 1. Eigen regie: mensen die last houden van de gevolgen van een beroerte (CVA) vragen om mogelijkheden om tijdens en na de herstelfase thuis te kunnen oefenen en hierbij ‘op afstand’ ondersteuning te krijgen. Maatschappelijk worden (ex-)revalidanten en hun sociale systeem ook gestimuleerd om (meer) eigen verantwoordelijkheid te nemen, ook voor eigen gezondheid, o.a. door voldoende en verantwoord te bewegen.
  FAST@HOME is gebaseerd op deze wensen.

 

 1. Kosten zorgstelsel: de kosten voor de zorg stijgen sterk en de gezondheidszorg in Nederland dreigt onbetaalbaar te worden. Zorgvraag en zorgaanbod ontwikkelen zich tegenovergesteld door vergrijzing en ontgroening: er moet in de toekomst meer met minder worden gedaan. In FAST@HOME wordt hierop geanticipeerd.

 

Uitdaging consortium: De Haagse Hogeschool  wil in samenwerking met het Sophia Revalidatie  en het Rijnlands Revalidatiecentrum, het voortouw nemen in het zoeken naar een passend antwoord op deze trends en voert om die reden praktijkgericht onderzoek uit. Zo wordt nieuwe kennis ontwikkeld in o.a. bewezen effectieve interventies (evidence based behandelen), zelfmanagement, aangepast bewegen en sport, participatie en kwaliteit van leven. Mensen na  een CVA en hun mantelzorgers zijn daarbij een belangrijke doelgroep.

FAST@HOME past binnen De Haagse Hogeschool  in het onderzoeksplatform ‘Kwaliteit van leven: mens en technologie’, en binnen de onderzoekslijnen van Sophia Revalidatie en het lectoraat Revalidatie. Daarnaast sluit het aan bij de ambities en activiteiten van “het SmartLab”, een bij Sophia Revalidatie opgezette proeftuin om e-health toepassingen te onderzoeken op bruikbaarheid en doelmatigheid in de revalidatiezorg.

image3

image4 image2